Losos na smetanÄ› a kopru
- 8 října, 2007
- Posted in Recepty
- Write comment
K tomuto pokrmu potÅ™ebujeme následujÃcà ingredience:
- plátky lososa
- 150g sladkou smetanu
- 50g zakysanou smetanu
- snÃtku kopru
- citron
- pepÅ™
- bÃlé vÃno
- brambory
- cibuli
- máslo + olivový olej
Lososa nakrájÃme na plátky, pokud jsme jej nekoupili jako plátky. Lehce nasolÃme, okoÅ™enÃme (napÅ™. 4-barevný pepÅ™, koÅ™enà na ryby – podle chuti).
PÅ™ipravÃme si omáÄku na lososa. V misce si rozmÃcháme kelÃmek sladké smetany a asi půl kelÃmku zakysané smetany, pÅ™idáme pár kapek citronu.
Na pánvi rozmÃcháme máslo s olivovým olejem a položÃme na nÄ›j plátky lososa, lehce osmažÃme. Výpek slijeme do pekáÄku a podlijeme bÃlým vÃnem, lehce povaÅ™Ãme, po té vlijeme smetanu. Do pekáÄku vložÃme osmažené plátky lososa, které polijeme pÅ™ipravenou omáÄkou z pekáÄku. Do krajů, mimo plátky vložÃme snÃtky kopru, na každý plátek položÃme půl koleÄka citronu. Takto pÅ™ipravené dáme asi na 15 minut zapéci do pÅ™edehřáté trouby.
Jako pÅ™Ãlohu můžeme udÄ›lat zámecké brambory.
Brambory omyjeme a nakrájÃme na mÄ›sÃÄky, vyskládáme je na vymaÅ¡tÄ›ný plech, posolÃme, můžeme pÅ™idat na plátky nakrájenou cibulku. Brambory dáme upéci do trouby.
K jÃdlu doporuÄuji bÃlé vÃno, napÅ™. Sauvignon blanc.
No comments yet.