RažniÄà s bramborem a rajÄatovým salátam
- 18 listopadu, 2007
- Write comment
Na pokrm (4-5 lidÃ) budeme potÅ™ebovat následujÃcà ingredience:
- 1kg krůtÃho masa (prsa)
- 0,5kg anglické slaniny nebo lehce zauzeného vepřového boku
- 10 stÅ™ednÃch, pÅ™ibližnÄ› stejnÄ› velkých, cibulà (ražniÄÃ)
- brambory
- 6 rajÄat
- 1 cibule (salát)
- olej
- ocet (nebo citronová šťáva)
- cukr
NakrájÃme slaninu na plátky, nakrájÃme maso na kousky pÅ™ibližnÄ› stejné velikosti jako slaninu, jen silnÄ›jÅ¡Ã. Oloupanou cibuli nakrájÃme na koleÄka.
Na spodek plechu dáme 2 tenké plátky másla. A na plech zaÄneme pokládat pÅ™ipravené ingredience. Řadu vždy zaÄneme slaninou, poté cibuli a maso a takto to opakujeme dokud Å™adu nedokonÄÃme Å™adu opÄ›t slaninou. Pokud máme jehly na ražniÄÃ, můžeme ražniÄà nabodat na tyto jehly, ale Äasto je to zbyteÄná ztráta Äasu. ŘažniÄà pak nasolÃme, opepÅ™Ãme a podlijeme vodou. A dáme do trouby péct.
Jako pÅ™Ãlohu jsme vybrali standardnà vaÅ™ené brambory.
Dále k jÃdlu jsme vybrali jako oblohu rajÄatový salát. Na tento si nakrájÃme na malé kosteÄky 6 vÄ›tÅ¡Ãch rajÄat, masité jsou lepÅ¡Ã. Na jemno nakrájÃme také cibuli. SmÄ›s promÃcháme, osolÃme, pÅ™idáme ocet nebo citronovou šťávu, osladÃme, zalijeme vodou a zakápneme olejem.
K jÃdlu můžeme podávat Äervené vÃno, napÅ™. SvatovavÅ™inecké.