Krůtà kousky se zeleninou
- 15 října, 2007
- Posted in Recepty
- Write comment
Na pÅ™Ãpravu tohoto jÃdla potÅ™ebujeme následujÃcà ingredience:
- 500g krůtÃho masa
- 1 balenà mražené zeleniny
- tmavý chléb
- med
- solamyl
- Äervené vÃno
- ÄtyÅ™barevný pepÅ™ (Kotányi mlýnek)
- chilli papriÄky (Kotányi mlýnek)
- italské bylinky (Kotányi mlýnek)
- sójová omáÄka, worchester, sůl
Krůtà maso nakrájÃme na kousky nebo nudliÄky. Můžeme použÃt i krůtà maso odÅ™ezkové, nÄ›kdy prodávané pod názvem „krůtà maso na ÄÃnu“. Maso dáme do misky, nasolÃme, opepÅ™Ãme, lehce zasypeme solamylem, pokapeme worchesterem. SmÄ›s promÃcháme a necháme chvÃli odležet.
Když jsme smÄ›s odložili, tak si zaÄneme pÅ™ipravovat zeleninu. V tomto pÅ™ÃpadÄ› jsem vybral Ardo – Wok mix (brokolice, mrkev, žlutá mrkev, fazolkové lusky, paprika a cibule). Zeleninovou smÄ›s dáme do pánve Wok, pÅ™elijeme vlažnou osolenou vodou a pÅ™ivedeme k varu. Necháme minutku dvÄ› povaÅ™it. Po té zeleninu scedÃme, do pánve rozpustÃme máslo s olejem a na tomto zeleninu osmažÃme.
Masovou smÄ›s dáme na pánviÄku s olejem a zprudka osmažÃme, po osmaženà posypeme chilli papriÄkami, pÅ™ikryjeme pokliÄkou a necháme podusit.
K zeleninÄ› si pÅ™ipravÃme do misky asi 3 deci vlažné vody a do nà rozpustÃme 2-3 lžiÄky medu. Zeleninu tÃmto zalejeme, promÃcháme a necháme na volno vaÅ™it a vodu odpaÅ™ovat. Až se voda téměř odpaÅ™Ã, zeleninu odstavÃme a pÅ™ikryjeme pokliÄkou, aby nám smÄ›s nevystydla.
Na masovou smÄ›s si pÅ™ipravÃme do misky asi 3 deci vlažné vody, do nà rozpustÃme solamyl, pÅ™idáme polévkovou lžiÄku Äerveného vÃna, dochutÃme sojovou omáÄkou, peÄlivÄ› rozmÃcháme, aby se rozpustil solamyl a vlejeme do masové smÄ›si. SmÄ›s necháme povaÅ™it a poÄkáme až sos mÃrnÄ› zhoustne.
Na talÃÅ™ pak vedle sebe servÃrujeme zeleninovou smÄ›s a masovou smÄ›s. Masovou smÄ›s pak jeÅ¡tÄ› pÅ™elijeme sosem z pánviÄky s masovou smÄ›sÃ. Jako pÅ™Ãlohu doporuÄuji tmavý chléb. K jÃdlu můžeme podávat Äervené vÃno, napÅ™Ãklad Merlot.
No comments yet.