Na přípravu tohoto jídla potřebujeme následující ingredience:

  • 500g krůtího masa
  • 1 balení mražené zeleniny
  • tmavý chléb
  • med
  • solamyl
  • červené víno
  • čtyÅ™barevný pepÅ™ (Kotányi mlýnek)
  • chilli papričky (Kotányi mlýnek)
  • italské bylinky (Kotányi mlýnek)
  • sójová omáčka, worchester, sůl

Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo nudličky. Můžeme použít i krůtí maso odÅ™ezkové, nÄ›kdy prodávané pod názvem „krůtí maso na čínu“. Maso dáme do misky, nasolíme, opepříme, lehce zasypeme solamylem, pokapeme worchesterem. SmÄ›s promícháme a necháme chvíli odležet.

Když jsme smÄ›s odložili, tak si začneme pÅ™ipravovat zeleninu. V tomto případÄ› jsem vybral Ardo – Wok mix (brokolice, mrkev, žlutá mrkev, fazolkové lusky, paprika a cibule). Zeleninovou smÄ›s dáme do pánve Wok, pÅ™elijeme vlažnou osolenou vodou a pÅ™ivedeme k varu. Necháme minutku dvÄ› povaÅ™it. Po té zeleninu scedíme, do pánve rozpustíme máslo s olejem a na tomto zeleninu osmažíme.

Masovou směs dáme na pánvičku s olejem a zprudka osmažíme, po osmažení posypeme chilli papričkami, přikryjeme pokličkou a necháme podusit.

K zelenině si připravíme do misky asi 3 deci vlažné vody a do ní rozpustíme 2-3 lžičky medu. Zeleninu tímto zalejeme, promícháme a necháme na volno vařit a vodu odpařovat. Až se voda téměř odpaří, zeleninu odstavíme a přikryjeme pokličkou, aby nám směs nevystydla.

Na masovou směs si připravíme do misky asi 3 deci vlažné vody, do ní rozpustíme solamyl, přidáme polévkovou lžičku červeného vína, dochutíme sojovou omáčkou, pečlivě rozmícháme, aby se rozpustil solamyl a vlejeme do masové směsi. Směs necháme povařit a počkáme až sos mírně zhoustne.

Na talíř pak vedle sebe servírujeme zeleninovou směs a masovou směs. Masovou směs pak ještě přelijeme sosem z pánvičky s masovou směsí. Jako přílohu doporučuji tmavý chléb. K jídlu můžeme podávat červené víno, například Merlot.