Chilli con Carne
- 16 března, 2009
- Write comment
Na domácà Chilli con Carne budeme poÅ™ebovat následujÃcà ingredience:
- 500g masa (krůtÃ, kuÅ™ecÃ, vepÅ™ové nebo hovÄ›zà – podle chuti)
- 2-3 střednà cibule
- 2 -3 stroužky Äesneku
- 2 papriky (různobarevné)
- 1  balenà loupaných krájených rajÄat (cca 300g)
- 1 balenà Äervených fazolà ve slaném nálevu
- 1 balenà Äervených fazolà v chilli omáÄce
- 1 balenà kukuřice
- 1 balenà kořenà chilli con carne
- 1 balenà rajského protlaku
- sůl, pepÅ™ a dalÅ¡Ã koÅ™enÃ, olej
Cibuli nakrájÃme na stÅ™ednÄ› hrubo a dáme restovat, po chvÃli pÅ™idáme na jemno nakrájený Äesnek. Maso nakrájÃme na kousky, osolÃme, opepÅ™Ãme, pÅ™idáme nÄ›jaké koÅ™enà (napÅ™. mix grill, chilli papriÄky mlýnek), promÃcháme a necháme chvÃli odležet. Po té, co cibule zesklovatà pÅ™idáme maso na pánev. Cibuli restujeme s masem a necháme maso zatáhnout.
Papriku nakrájÃme na proužky a pÅ™idáme k masu a cibuli, necháme opÄ›t orestovat. Jakmile cibule zaÄne zlátnout, pÅ™idáme loupaná rajÄata. Po chvÃli pÅ™idáme koÅ™enà na Chilli con Carne.
Fazole ve slaném nálevu scedÃme a propláchneme.  Vsypeme propláchnuté fazole do pánve a následnÄ› pÅ™idáme zbytek ingrediencà – fazole v chilli omáÄce, kukuÅ™ici, protlak.
Přilijeme trochu vody a necháme dusit.
Jakmile zaÄÃná být maso hotové, můžeme  jeÅ¡tÄ› dochutit samotnou omáÄku.
Podáváme s chlebem.