Na šašliky potřebujeme následující ingredience:

  • 1,5 kg krůtích prsíček
  • 1,5 kg stÅ™ednÄ› velké cibule
  • 1 kg rajčat
  • 0,75 kg anglické slaniny
  • červené víno
  • koÅ™ení (sůl, 4barevný pepÅ™, chilli papričky)
  • Å¡pejle

Den předem nakrájíme krůtí prsa na kousky. Maso nakořeníme, nasolíme, dáme do misky, zakápneme olejem a necháme přes noc v ledničce pracovat.

Druhý den začneme připravovat další ingredience ke špízům. Oloupeme cibuli a nakrájíme na osminky, rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na plátky. Na špejle začneme nabodávat jednotlivé ingredience. Rajče, maso, cibule, slanina.

Připravené špízy naklademe na pekáč a připravíme si sos, kterým podlejeme špízy na pekáči. (Voda, olej, sůl, 4barevný pepř, steakové koření, červené víno). Připraveným sosem podlejeme špízy a dáme péct.

Špízy můžeme podávat s červeným vínem, doporučuji Cabernet Syrah.