Šašliky
- 16 ledna, 2008
- Posted in Recepty
- Write comment
Na Å¡aÅ¡liky potÅ™ebujeme následujÃcà ingredience:
- 1,5 kg krůtÃch prsÃÄek
- 1,5 kg středně velké cibule
- 1 kg rajÄat
- 0,75 kg anglické slaniny
- Äervené vÃno
- koÅ™enà (sůl, 4barevný pepÅ™, chilli papriÄky)
- Å¡pejle
Den pÅ™edem nakrájÃme krůtà prsa na kousky. Maso nakoÅ™enÃme, nasolÃme, dáme do misky, zakápneme olejem a necháme pÅ™es noc v ledniÄce pracovat.
Druhý den zaÄneme pÅ™ipravovat dalÅ¡Ã ingredience ke Å¡pÃzům. Oloupeme cibuli a nakrájÃme na osminky, rajÄata omyjeme a nakrájÃme na osminky. Slaninu nakrájÃme na plátky. Na Å¡pejle zaÄneme nabodávat jednotlivé ingredience. RajÄe, maso, cibule, slanina.
PÅ™ipravené Å¡pÃzy naklademe na pekÃ¡Ä a pÅ™ipravÃme si sos, kterým podlejeme Å¡pÃzy na pekáÄi. (Voda, olej, sůl, 4barevný pepÅ™, steakové koÅ™enÃ, Äervené vÃno). PÅ™ipraveným sosem podlejeme Å¡pÃzy a dáme péct.
Å pÃzy můžeme podávat s Äerveným vÃnem, doporuÄuji Cabernet Syrah.
No comments yet.