Losos se špenátem a anglickou zeleninou
- 14 dubna, 2009
- Write comment
Co potřebujeme:
- mražené lososové filety
- porcovaný špenát
- mražená zelenina (pokud je může být i Äerstvá)
- cibule
- Äesnek
- kořenà na ryby
- vegeta
- provensálské koÅ™enÃ
- sůl, pepř
Rozmražené filety nakoÅ™enÃme a nesolÃme, aby losos nepustil šťávu. Na jemno nakrájÃme cibuli a dáme na másle restovat, jakmile je cibule do zlatova orestovaná pÅ™idáme Å¡penát, trochu vody a osolÃme. Až voda vyvÅ™e, odstavÃme Å¡penát, pro zjemnÄ›nà chuti můžeme kápnout trochu mléka Äi smetany.
Na dalÅ¡Ã pánviÄce rozehÅ™ejeme máslo a dáme na máslo smažit lososa. Lososa položÃme kůžà na pánviÄku (pÅ™ÃpadnÄ› tou stranou, na které by mÄ›la být kůže) a smažÃme. Až je hotová kůže, osolÃme a na chvÃli otoÄÃme, aby se i druhá strana orestovala.
Dáme rozpustit máslo a na másle zlehka osmažÃme na jemno nasekaný Äesnek. PÅ™idáme zeleninu, osolÃme, ochutÃme vegetou, můžeme pÅ™idat i provensálské koÅ™enÃ.
podáváme s peÄivem, můžeme podávat i bÃlý vinný stÅ™ik.