Grilovacà omáÄka – pomeranÄ – zázvor
- 6 dubna, 2009
- Posted in Recepty
- Write comment
Pekli jsme dolnà stehna, tak mne napadlo udÄ›lat k nim grilovacà omáÄku a protože nebylo nic jiného doma, tak jsem se rozhodl udÄ›lat grilovacà omáÄku z pomeranÄe a zázvoru.
Co potÅ™ebujeme k pÅ™ÃpravÄ›:
- 1 střednà cibule
- 1 stroužek Äesneku
- 2 pomeranÄe
- kousek Äerstvého zázvoru
- polohrubá mouka
- med
- koÅ™enà na dochucenÃ
- šťáva z peÄeného kuÅ™ete
Na zaÄátku si pÅ™ipravÃme ingredience. Vylisujeme 2 pomeranÄe a šťávu slejeme do 3dcl sklenice, kůru nevyhazujeme, bude potÅ™eba jeÅ¡tÄ› v dalÅ¡Ãch pÅ™Ãpravách. Do sklenice s pomeranÄovou šťávou pÅ™idáme 3 lžÃce medu a doplnÃme teplou vodou.
Cibuli nakrájÃme na jemno a dáme smažit. Jakmile cibule zaÄne sklovatÄ›t, pÅ™idáme pasÃrovaný Äesnek a Äekáme než cibule zaÄne zlátnout. Po té zalijeme pÅ™ipravenou pomeraÄnovou šťávou. PÅ™ivedeme k varu. Oloupeme si zázvor a nastrouháme jej do bublajÃcà smÄ›si, dále nastrouháme trochu pomeranÄové kůry, abychom dostali správnou barvu a lehce nahoÅ™klou chuÅ¥.
Za stálého mÃchánà poÄkáme až se odpařà voda a zaprášÃme moukou. Mouku se smÄ›sà lehce opražÃme, zalijeme vodou a necháme provářet, aby se rozpadla cibulka. Pokud se nám nechce Äekat, můžeme smÄ›s rozÅ¡lehat v mixeru. DochutÃme dle chuti. Pokud máme šťávu z peÄeného kuÅ™ete, tak ji pÅ™idáme.
OmáÄku podáváme k peÄenému Äi grilovanému kuÅ™ecÃmu.
No comments yet.