Co potřebujeme:

  • mražené lososové filety
  • porcovaný Å¡penát
  • mražená zelenina (pokud je může být i čerstvá)
  • cibule
  • česnek
  • koÅ™ení na ryby
  • vegeta
  • provensálské koÅ™ení
  • sůl, pepÅ™

Rozmražené filety nakořeníme a nesolíme, aby losos nepustil šťávu. Na jemno nakrájíme cibuli a dáme na másle restovat, jakmile je cibule do zlatova orestovaná přidáme špenát, trochu vody a osolíme. Až voda vyvře, odstavíme špenát, pro zjemnění chuti můžeme kápnout trochu mléka či smetany.

Na další pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na máslo smažit lososa. Lososa položíme kůží na pánvičku (případně tou stranou, na které by měla být kůže) a smažíme. Až je hotová kůže, osolíme a na chvíli otočíme, aby se i druhá strana orestovala.

Dáme rozpustit máslo a na másle zlehka osmažíme na jemno nasekaný česnek. Přidáme zeleninu, osolíme, ochutíme vegetou, můžeme přidat i provensálské koření.

podáváme s pečivem, můžeme podávat i bílý vinný střik.