Davadu

Knihy, recepty a počítače

Chilli con Carne

Na domácí Chilli con Carne budeme pořebovat následující ingredience:

  • 500g masa (krůtí, kuÅ™ecí, vepÅ™ové nebo hovÄ›zí – podle chuti)
  • 2-3 stÅ™ední cibule
  • 2 -3 stroužky česneku
  • 2 papriky (různobarevné)
  • 1  balení loupaných krájených rajčat (cca 300g)
  • 1 balení červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 balení červených fazolí v chilli omáčce
  • 1 balení kukuÅ™ice
  • 1 balení koÅ™ení chilli con carne
  • 1 balení rajského protlaku
  • sůl, pepÅ™ a další koÅ™ení, olej

Cibuli nakrájíme na středně hrubo a dáme restovat, po chvíli přidáme na jemno nakrájený česnek. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme nějaké koření (např. mix grill, chilli papričky mlýnek), promícháme a necháme chvíli odležet. Po té, co cibule zesklovatí přidáme maso na pánev. Cibuli restujeme s masem a necháme maso zatáhnout.

Papriku nakrájíme na proužky a přidáme k masu a cibuli, necháme opět orestovat. Jakmile cibule začne zlátnout, přidáme loupaná rajčata. Po chvíli přidáme koření na Chilli con Carne.

Fazole ve slaném nálevu scedíme a propláchneme.  Vsypeme propláchnuté fazole do pánve a následnÄ› pÅ™idáme zbytek ingrediencí – fazole v chilli omáčce, kukuÅ™ici, protlak.

Přilijeme trochu vody a necháme dusit.

Jakmile začíná být maso hotové, můžeme  ještě dochutit samotnou omáčku.

Podáváme s chlebem.

Zanechte komentář