Davadu

Knihy, recepty a počítače

Ražničí s bramborem a rajčatovým salátam

Na pokrm (4-5 lidí) budeme potřebovat následující ingredience:

  • 1kg krůtího masa (prsa)
  • 0,5kg anglické slaniny nebo lehce zauzeného vepÅ™ového boku
  • 10 stÅ™edních, pÅ™ibližnÄ› stejnÄ› velkých, cibulí (ražničí)
  • brambory
  • 6 rajčat
  • 1 cibule (salát)
  • olej
  • ocet (nebo citronová šťáva)
  • cukr

Nakrájíme slaninu na plátky, nakrájíme maso na kousky přibližně stejné velikosti jako slaninu, jen silnější. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

Na spodek plechu dáme 2 tenké plátky másla. A na plech začneme pokládat připravené ingredience. Řadu vždy začneme slaninou, poté cibuli a maso a takto to opakujeme dokud řadu nedokončíme řadu opět slaninou. Pokud máme jehly na ražničí, můžeme ražničí nabodat na tyto jehly, ale často je to zbytečná ztráta času. Řažničí pak nasolíme, opepříme a podlijeme vodou. A dáme do trouby péct.

Jako přílohu jsme vybrali standardní vařené brambory.

Dále k jídlu jsme vybrali jako oblohu rajčatový salát. Na tento si nakrájíme na malé kostečky 6 větších rajčat, masité jsou lepší. Na jemno nakrájíme také cibuli. Směs promícháme, osolíme, přidáme ocet nebo citronovou šťávu, osladíme, zalijeme vodou a zakápneme olejem.

K jídlu můžeme podávat červené víno, např. Svatovavřinecké.

Zanechte komentář