Před úspěšným narozeninovým minisrazíkem nás s LadyNinou napadlo, že bychom mohli udělat narozeninový sraz v Pardubicích.

Začali jsme kout plány. Jakožto jedna z prvních věcí bylo zajištění ubytování. Vzhledem k tomu, že se Lady přestěhovala do útulného 3+1 kousek od centra Pardubic, tak  bylo možno plánovat i nějaké mimopardubické návštěvníky srazíku. Po té se Ziraficka nabídla, že by u nich mohl také někdo přespat. Tak jsme začali zvát. Vzhledem k omezenému množství míst k přespání jsme rozvažovali koho zvát.

Jesterka slaví narozeniny ve stejnou dobu jako Lady, tak jsme se s Jesterkou domluvili, že oslavu narozenin spojíme dohromady. Zamluvili jsme místečko ve sklípku s moravským vínem – Vinárna Sklep. Také Lady domluvila, že si můžeme donést vlastní jídlo. Jak se to časem ukazovalo, tak počet se mírnÄ› mÄ›nil. Až se ustálil kolem 16 lidí. VíceménÄ› to nakonec dopadlo tak, že jsme mÄ›li sklípek zabraný pro sebe.

Přijel jsem, jako obvykle v pátek, šli jsme s Lady nakoupit. Plánovali jsme, že připravíme do vinárny špízy (krůtí šašliky). Po tom, co jsme dorazili domů, jsem ještě zapadl ke kompíku, udělal jsem práci, kterou po mne chtěl jeden zákazník a vrhl jsem se na přípravu masa. Maso se nakrájelo a naložilo a dalo odležet do lednice.

Ráno jsme začali s přípravou na srazík a vytvářením šašliků. Nakrouhat cibuli, vepřový bok a rajčata, připravit špejle, nadělat na nich špičky. Pak nabodat šašlik na špejli a dát péct. Mno, zabralo nám to daleko více času než jsme čekali. Naštěstí se ostatních ujala Zirafka s Radkem, kteří je vzali na oběd do KráKrá. Pak ještě u nich doma hráli deskové hry, např. Drakulu.

Nakonec jsme s Lady vyrazili akorát na srazík. V taÅ¡ce v kastrolu jsme mÄ›li pÅ™ipravené Å¡aÅ¡liky. Ve vinárnÄ› to již bylo  pÅ™ed pÅ™ipraveno, tak jsme jeÅ¡tÄ› vinárníky požádali o tácy na ony Å¡pízky. Chvíli po nás dorazila skupina, která vegetovala u Zirafky a začalo vítání. Se Zirafkou a Radkem jeÅ¡tÄ› dorazili – Garten, Ája, Jesterka, Ipkiss, Blárp a Å otek. Za pár minut dorazila jeÅ¡tÄ› AliceAlice (Rowena) a Alvar, to byli pro tuto chvíli vÅ¡ichni Gandalfáci, po sléze jeÅ¡tÄ› pÅ™ifrčel Rivan. Následovali příchozí, kteří jsou přátelé Lady a mí. Irča s pÄ›tikočkama a Ilča. Pak jeÅ¡tÄ› se k nám pÅ™idali známí z vinárny Karel, Zuzka a Zdenek (Figura).
Pak následoval první přípitek. K přípitku jsem vybral Tramín červený. Lady měla proslov jako první a po té se přidala i Jesterka. Pak jsme se dali do objednávání vínka pro všechny. Nejčastěji objednávané víno byl Zweigeltrebe Rose (tedy růžové). Garten po chvíli zhodnotil situaci a přesunul se na druhou stranu stolu, aby viděl dobře na ostatní.

Zábava probíhala skvěle, každý se bavil s každým. Něco málo se fotilo a tak. Konec večera okořenil Garten svým komickým převlekem. Jak mu to seklo se můžete přesvědčit ve fotogalerii u Gandalfa. Pak jsme se rozprchli na přespání. Blarp se Šotkem a Ipkissem šli k  Zirafce. Garten, Ája a Jesterka šli k nám.

Další den jsme jeÅ¡tÄ› hráli Drakulu u nás, u Zirafky se hrál Dračí hrad. 🙂

Byl to skvÄ›lý srazík a věřím, že se další takové podobné budou zase opakovat. 🙂